Handgemaakte en gepersonaliseerde items || Gepersonaliseerde items kunnen niet retour ||
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Hoe maak ik zelf mooie foto's van mijn kindje?

Hoe maak ik zelf mooie foto's van mijn kindje?

Hoe maak ik zelf mooie foto's van mijn kindje? Wij leggen het je uit!

Hoe maak ik mooie foto’s van mijn kindje?

Of kinderen altijd in de camera moeten kijken voor een foto? Nee hoor. Zelfs als kinderen niet in de camera kijken kun je de mooiste foto’s maken.

Ik vind het zelf het belangrijkste dat kinderen zich op hun gemak voelen, ontspannen en gewoon zichzelf zijn. Zonder de gemaakte lachjes of geconcentreerde blikken in de camera. Al zijn die geconcentreerde blikken soms ook erg leuk. Dus geen ‘kijk eens in de camera’ of ‘lach eens naar het vogeltje’ foto’s.

Voorbeeld van afbeelding

Voorafgaand aan een shoot hoor ik vaak van ouders dat hun kindje wel even de tijd nodig heeft om te wennen. Helemaal niet erg natuurlijk. Geef een kindje de tijd die nodig is. Ze ontdooien vanzelf. Het ene kindje heeft wat meer tijd nodig om te ontspannen dan de ander. Probeer van het maken van foto’s een zo leuk mogelijk moment te maken. Dit zie je ook terug in de foto’s. En ja.. ik trek ook alles uit de kast, van het zingen van liedjes tot het spelen van kiekeboe

Hoe je zelf leuke ongedwongen foto’s van je kindje maakt? Voorbereiding is alles.

Zorg voor een rustige achtergrond. Dit kan buiten in het bos maar ook gewoon thuis of in de tuin. Is je kindje snel afgeleid of lukt het niet om je kindje wat langer op 1 plek te laten zitten? Dan kun je ook iets in de handen geven om mee te spelen. Ga dan het liefst voor speelgoed van hout. Houten speelgoed trekt minder je aandacht in een foto dan fel gekleurd plastic speelgoed. Geef je kindje de tijd om te spelen, kijk wat er gebeurd en leg dat vast. Trek tussendoor zijn of haar aandacht door een geluidje te maken of hun naam te roepen. Wees geduldig en blijf rustig. De spanningsboog van kinderen is vaak erg kort. En het is echt waar, foto’s maken van je eigen kinderen is het moeilijkste.

Voorbeeld van afbeelding

Ik hoor vaak ‘jij zal wel veel mooie foto’s hebben van je kinderen’. Dat klopt. Wat je alleen niet ziet is dat ik vaak maar een paar minuten of soms maar een minuut de tijd had om de foto te maken. Want ook mijn peuter bedenkt na een paar klikken dat de teddyberen ook op de foto moeten.

Voorbeeld van afbeelding

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »